inboedel- en de opstalverzekering Univé

Een Woonverzekering afsluiten: Wat heb je nodig?

Lucas | 08 May 2024

Wil je graag een woonverzekering afsluiten, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke verzekeringen ze moeten kiezen om al hun spullen goed te dekken. Je wilt namelijk geen onnodige risico’s lopen, maar je wilt ook niet meer verzekeringen nemen dan je nodig hebt. De tuin blijkt vaak een struikelpunt als het gaat over een verzekering afsluiten. Je hebt het misschien niet altijd in de gaten, maar de waarde van alle spullen die in je tuin staan, kan behoorlijk oplopen. Een goede tuinset is zomaar honderden, zo niet duizenden euro’s waard en het is daarom belangrijk om deze spullen goed te verzekeren. De vraag is: vallen deze spullen ook onder je woonverzekering?

Een woonverzekering is een pakket van verzekeringen

Anders dan je misschien zou denken, is een woonverzekering niet één enkele verzekering. Onder de noemer ‘woonverzekering’ scharen we namelijk de inboedel- en de opstalverzekering Univé. De opstalverzekering moet je alleen afsluiten als je een woning gekocht hebt. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen het pand zelf en de spullen die in dit pand staan. Heb je dus een huurhuis, dan ben jij niet de eigenaar van het pand en dan is het niet nodig om dit pand te verzekeren. Dit komt namelijk op het bord van je huurbaas. Informeer daarom altijd even of deze dit allemaal goed geregeld heeft, omdat je anders je in de problemen kunt komen wanneer je pand grote schade oploopt als gevolg van bijvoorbeeld een brand. Wat overblijft voor huurders, is de inboedelverzekering. Deze verzekering is voor iedereen nuttig, wat je woonsituatie ook is. Sluit deze dus altijd af.

Je tuinspullen vallen allemaal onder de inboedelverzekering

De woonverzekering bestaat uit een opstal- en een inboedelverzekering. Omdat iedereen spullen heeft in diens woning, ongeacht of deze woning gekocht is of gehuurd wordt, een inboedelverzekering Univé komt altijd van pas. Anders dan deze term doet vermoeden, vallen ook je tuinmeubelen onder deze polis. Dit zijn ook spullen die in en rondom je huis staan, dus mocht je schade oplopen aan je tuinset door bijvoorbeeld een hevige storm, dan kun je bij je verzekering aankloppen voor compensatie. Hiermee voorkom je dat een klein ongelukje je op grote kosten zal jagen. Er zijn tal van situaties te noemen waarin je schade aan de spullen in je woning oploopt, wat belangrijk is, is dat je in staat bent om deze schade weer te herstellen. Een inboedelverzekering is het vangnet dat je hoopt te hebben. Sluit deze daarom gelijk af via de site van je verzekeraar. Het is in een mum van tijd te regelen.

Een woonverzekering bespaart je veel geld en stress

Het moge duidelijk zijn: een woonverzekering kan je heel veel problemen, kosten en stress besparen. Sluit daarom altijd een woonverzekering af die passend is bij jouw situatie. Je zult zien dat je woonverzekering het vangnet is dat je nodig hebt in tal van situaties. Wist je bijvoorbeeld dat je je woonverzekering ook kunt gebruiken als je slachtoffer bent geworden van cybercrime? Of dat je je polis kunt gebruiken om vervangende woonruimte te betalen als je tijdelijk niet meer in je huis kunt wonen vanwege grote schade? Mocht je je polis willen uitbreiden, dan kun je ook kijken of de aansprakelijkheidsverzekering iets voor je is. Deze voeg je eenvoudig aan je pakket toe. Doe dit bij je eigen verzekeraar voor pakketkorting.